Over De Mof

De Mof is een begrip in Amsterdam. Al meer dan 130 jaar verkopen wij kleding met kennis die van generatie op generatie is doorgegeven. We zijn eerlijk en betrokken, we staan voor tijdloze producten van kwaliteit. De sfeer in onze winkel is erg familiair, iedereen is welkom bij De Mof.

Wij zijn een stenen winkel. Wij geloven in goede service en persoonlijk contact we hebben daarom geen webshop. Casual kleding en werkkleding gaan bij ons hand in hand. Bij het samenstellen van onze collectie hechten we veel waarde aan natuurlijke materialen, lange levensduur, maar ook dat een item niet te trend gevoelig is.

Heritage sinds 1885

Het is maart 1885, Amsterdam. Ferdinand Holzhaus een Duitse immigrant, verkoopt vanaf zijn handkar werk en ondergoederen in en rond de Jordaan. Zijn magazijn “Kleeding magazijn Koningin Wilhelmina” gevestigd op de Haarlemmerdijk, daar heeft niemand echt van gehoord. Wel van “De Mof” de bijnaam die hij kreeg van zijn buurtgenoten. Je gaat naar De Mof voor je werkkleding, een warme trui of nieuwe sokken en dat gebeurt nu nog steeds.


Mof
{de; m/v/x; meervoud: moffen}
Geuzennaam/bijnaam voor Duitse immigranten (vooral uit Westfalen) die in de gouden eeuw, naar Nederland kwamen om te werken. Zij stonden bekend als nors, boers en onfatsoenlijk.


Drie generaties Holzhaus runt de winkel op de Haarlemmerdijk wat bestaat uit drie panden 107-109 -111. De Mof overleefd twee oorlogen. Vanaf 1957 staat Ewald, de kleinzoon van oprichter Ferdinand aan het roer. Naast werkkleding en ondergoederen maakt en verkoopt hij ook vrijetijdskleding voor groot en klein, dat werkt! Met in de jaren 70 de welbekende gekleurde overall, geverfd in De Mof.

In 1990 wordt De Mof overgedragen aan een nieuwe familie, Ruud & Gemma van Doorn zetten de winkel voort in dezelfde geest als Holzhaus. Met hun kennis en ervaring geven ze hun eigen touch aan de winkel. In de jaren 90 komt er meer dames kleding in de winkel. Iedereen kan terecht bij De Mof. De kinderoverall is het enige kinder-item wat we nu nog steeds verkopen. De tweede generatie van de nieuwe familie staat nu aan het roer, neef Igor.

authentic service with today's knowledge
De Mof 140 jaar!
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Teamfoto van De Mof
Ons team

Kennis &
jarenlange ervaring

Ons kleine team heeft veel kennis en jarenlange ervaring. We staan klaar om je eerlijk advies te geven.

Liefs,

Wilma, Bernadette, Shari, Kaylé & Igor

Logo van de Hofleverancier verenging
We zouden het natuurlijk te gek vinden om Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander in een Klettervest van de Mof te zien lopen. 

Hofleverancier

Buiten aan onze gevel hangt sinds 2011 het prachtige Hofleverancier plaquette.

We krijgen vaak de vraag of wij aan het hof leveren, dat doen wij (nog) niet. De titel hofleverancier is een eretitel die je krijgt als je minstens 100 jaar bestaat als kleine onderneming, die iets extra’s toevoegt aan de regio. We zouden het natuurlijk te gek vinden om Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander in een Klettervest van de Mof te zien lopen. Wie weet gebeurd dat nog.

Om hofleverancier te worden moet je worden voorgedragen, wie hier achter zat was Willem Vessies de man van Marga die bijna 15 jaar bij De Mof heeft gewerkt. Voormalig burgemeester Eberhard van der Laan reikte het certificaat en de plaquette uit aan Ruud & Gemma, ook was Ewald kleinzoon van de oprichter aanwezig voor deze kroon op het werk. zoals Ewald altijd zei “Als je klein denkt blijf je groot in kwaliteit”. 

Stage bij De Mof

Wij hebben de tofste stage voor je in hartje Amsterdam. Ben jij gek van denim, wil je alles weten over het reilen en zeilen in een kleding winkel? Wacht dan niet langer en kom stage lopen in onze mooie winkel!

Ons kleine familiare team heeft jaren ervaring en kennis om over te dragen aan de nieuwe generatie. Alles wat aansluit bij jouw opleiding zullen we je leren en in begeleiden. Naast de dagelijkse dingen in de winkel zoals de collectie verwerken, klanten adviseren en kassa handelingen hebben we geregeld toffe events in-store maar ook buiten de winkel, waar we graag jouw input bij willen. Je gaat werken met merken zoals, Carhartt, Lee, Wrangler, Mac jeans, Saint James, Inti, Klitmøller en nog veel meer. 

Ben jij iemand die van aanpakken weet en wilt leren door te doen? dan ben je bij De Mof aan het juiste adres! Slide in onze DM met een verhaaltje waarom wij jou als nieuwe “collega” willen. Laat je meteen weten wanneer je stage periode is? Ouderwets mailen mag ook ;)

Werken bij ons

Op dit moment zijn we niet actief opzoek naar een nieuwe collega, maar wie weet in de toekomst wel. Stuur je open sollicitatie met CV naar Shari