de Mof | sinds 1885 | Amsterdam | 1961de Mof

In 1885 verkocht Ferdinand Holzhaus werkmanskleding en onderkleding vanaf zijn handkar in de Haarlemmerbuurt in de Amsterdamse Jordaan. Zijn magazijn zat op de Haarlemmerdijk 107-111, de naam die op het etalage ruit prijkte was Wilhelmina, dit was tot 1929.

In die tijd kregen mensen die in de Jordaan woonde een bijnaam. De heer Holzhaus, een Duitse immigrant, kreeg de bijnaam “De Mof”. Men zei: “Ik ga even naar de Mof”. Het woord “mof” had toendertijd nog geen negatieve betekenis. Na verloop van tijd sprak iedereen hem met deze ludieke bijnaam aan en besloot hij zijn winkel ook zo te noemen.

De winkel is drie generaties in de familie gebleven. Ewald Holzhaus de kleinzoon van oprichter Ferdinand ging in 1990 opzoek naar een geschikte opvolger, binnen de familie had er niemand oren naar.

In september 1990 is de Mof overgenomen door Ruud van Doorn, iemand met veel ervaring in de kleding branche die besloot om zelf de uitdaging aan te gaan. Ruud heeft de winkel 25 jaar lang met veel liefde en plezier gerund. 6 Jaar geleden heeft Ruud het stokje overgedragen aan zijn neef Igor van Leeuwen. Igor heeft in verschillende winkels ervaring op gedaan en is sinds 2009 ondernemend bezig.

Werk- en Vrijetijdskleding

Het klettervest, de schipperstrui en werkkleding werden vanaf het begin verkocht en nog steeds hebben we dit in onze winkel liggen.
In de jaren zeventig is de Mof bekend geworden met de op werkkleding gebaseerde vrijetijdskleding, zoals de overall en de borstrok, geverfd in verschillende kleuren.

kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid is waar de Mof voor staat al meer dan 135 jaar bieden wij authentieke service met de kennis van vandaag.
Generatie op generatie zien wij in onze winkel binnenkomen, we hebben in de jaren dan ook een familiaire vaste klantenkring opgebouwd. Je nieuwe broek wordt nog steeds ter plekke verkort dit is service.